Dolar 42,6387
Euro 50,0830
Altın 5.868,62
BİST 11.233,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C
Pts 11°C

“Meyve Sebze Atıklarının Fermantasyon Temelli İşlemlerle Değerlendirilmesi’’

Ege Üniversitesi Etraf Meseleleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) tarafından “Meyve Zerzevat Atıklarının Fermantasyon Temelli Süreçlerle Değerlendirilmesi” bahisli seminer düzenlendi.

“Meyve Sebze Atıklarının Fermantasyon Temelli İşlemlerle Değerlendirilmesi’’
REKLAM ALANI
10 Şubat 2024 05:48
71

Ege Üniversitesi Etraf Meseleleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) tarafından “Meyve Zerzevat Atıklarının Fermantasyon Temelli Süreçlerle Değerlendirilmesi” bahisli seminer düzenlendi.

Modaretörlüğünü ÇEVMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Esra Akat’ın üstlendiği semineri yüksek lisans öğrencisi Burcu Aydın Ekici verdi. Çevrimiçi düzenlenen seminere ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Armağan Kınal’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ARA REKLAM ALANI

Sunumuna, Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan besin atıklarının dünya çapındaki kayıpları konusundaki görüntüyü izleterek başlayan Ekici, kayıp ve israf istatistiklerini iştirakçilerle paylaştı.

Gelişmekte olan ülkelerde besin kaybı ve atık ölçüsünün üretilen eserlerle paralel olarak arttığını söyleyen Ekici, “Üretim ölçüsü arttıkça çöpe giden besin sayısı da artmış oluyor. Besin atığının azaltılması için besin kullanım hiyerarşisine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu, besin israfını azaltmak için kural. Besin kullanım hiyerarşisindeki yollar genelde teoride kalıyor. Uygulamadaki zahmetlerden ötürü şirketler, daha çok endüstriyel süreçle besinleri dönüştürmeyi tercih ediyor” dedi.

Meyve, zerzevat atıklarının geri dönüştürülmesinin değerinden bahseden Ekici, meyve ve zerzevat atıklarının dönüştürülmesinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI